Have got — Has got — упражнения для 2 класса

Have got, has got упражнения 2 класс Задания

 

Упражнение 1. Впиши в предложения have got или has got.
1) You …. two cats.
2) Tom … a funny monkey.
3) They …. three brothers.
4) He … a red car.
5) I … a friend.
6) We … a house.
7) My mother …a computer.
8) They … red and white balls.
9) Mr. Black …a bike.
10) Kate … a Teddy bear.

Ответ:
1)You have got two cats. — У тебя есть две кошки.
2) Tom has got a funny monkey. — У Тома есть забавная обезьянка.
3) They have got three brothers. — У них есть трое братьев.
4) He has got a red car. — У него есть красная машина.
5) I have got a friend. — У меня есть друг.
6) We have got a house. — У нас есть дом.
7) My mother has got a computer. — У моей мамы есть компьютер.
8) They have got red and white balls. — У них есть красные и белые мячи.
9) Mr. Black has got a bike. — У господина Блэка есть велосипед.
10) Kate has got a Teddy bear. — У Кэйт есть плюшевый мишка.

Упражнение 2. Insert have or has.

1.I ________ a mouse
2.You _________a mouse.
3.He_________a mouse.
4.She_________a mouse.
5.I _________ no mouse.
6.You_________ no mouse.
7.He _________ no mouse.
8.She_________no mouse.
9.It _________ a sheep.
10.We _________ a sheep.
11.You _________ a sheep.
12.They _________a sheep.
13.It _________ no sheep.
14. We _________ no sheep.
15. You_________no sheep.

Ответ:
1 have, 2 have, 3 has, 4 has, 5 have, 6 have, 7 has, 8 has, 9 has, 10 have, 11 have, 12 have, 13 has, 14 have, 15 have

Упражнение 3. Write in have got, has got, haven’t got or hasn’t got. About you

I _________ long fair hair.
My mum _________ big blue eyes.
My dad ________ short dark hair.
I _________a little mouth.
My brother ______ little ears.
My friend __________a big nose.
My granny __________ a small face.
My teacher __________ short hair.

Ответ:
Your answers.

Упражнение 4. Вставь have или has.

1.We _____ got a green parrot.
2.She _____ got seven games.
3.They _____ n’t got a kite.
4.I _____ got a big bag.
5._____ you got a blue pen?
6._____it got a funny face?
7.He _____ n’t got a bike.

Ответ:
1 have, 2 has, 3 have, 4 have, 5 have, 6 has, 7 has

Упражнение 5.  Have или Has? В этом упражнении нужно выбрать между двумя формами to have в настоящем времени: have и has.

1.  I …a good idea.
2. He …a comic book.
3. My friends …a car.
4. This guy …a cool parrot.
5. Jane …a dream.
6. Martin and Josh …good news for us.
7. We …so much in common.

Ответ:
I have a good idea. – У меня есть хорошая идея.
He has a comic book. – У него есть комиксы.
My friends have a car. – У моих друзей есть машина.
This guy has a cool parrot. – У этого парня есть крутой попугай.
Jane has a dream. – У Джейн есть мечта.
Martin and Josh have good news for us. – У Мартина и Джоша есть хорошие новости для нас.
We have so much in common. – У нас так много общего.

Упражнение 6.  Вставь have или has.

Образец: I have got small nose.

1) He___________ got a garden.
2) They___________ got three cats.
3) You___________ got a red car.
4) We__________ got ten bananas.
5) His daddy________ got long hair.
6) Her cat___________ got a house.
7) My mother_________ got brown eyes.
8) Rabbits___________ got big ears.
9) Sam_______________ got a yacht.

Ответ:
1) has 2) have 3) have 4) have 5) has 6) has 7) has 8) have 9) has 

Упражнение 7. Вспомни с have или с has дружит I, he, they и так далее и напиши их на месте пропусков.

I______________ got a cat.
He____________got a sister.
They___________got a brother.

Ответ:
have, has, have

Упражнение 8. Напиши по-русски

1) You have got a brother.
2) She has got a father.
3) I have got a mother and a grandfather.

Ответ:

1) У тебя есть брат
2) У нее есть папа
3) У меня есть мама и дедушка

Упражнение 9. Измени предложения так, чтобы они стали вопросительными. Запиши краткие ответы на них.

Example: She has got three chicks. Has she got three chicks? Yes, she has.

Three little chicks have got a kite.
The kite has got a funny face.
Fred has got a bike.
We have got friends.

Ответ:
Have three little chicks got a kite?
Has the kite got a funny face?
Has Fred got a bike?
Have we got friends?
Your short answers.

Упражнение 10. Complete the questions. Use have got or has got.

1.____ you ______ any brothers or sisters?
2._____ you _____ any children?
3.How many cousins ____you ____?
4.___ you ______ a cat or a dog?
5.______ your teacher _____a car?
6._____ your mother _____ a house or a flat garden?

Ответ:
1 have … got, 2 have … got, 3 have … got, 4 have … got, 5 has … got, 6 has … got,

Упражнение 11. Write questions with have /has

(you/ a bicycle?)
(you /a VCR?)
(your step-father/a car?)
(Molly/many friends?)
(Mr Lether/any children?)
(what car/Johny?)

Ответ:
Have you got a bicycle?
Have you got a VCR?
Has your step-father got a car?
Has Molly got many friends?
Has Mr Lether got any children?
What car has Johny got?

Упражнение 12. Сделайте из утверждений ниже отрицательные предложения.

Например:

I have got a big dog.
I haven’t got a big dog.

He has got a sister.
He hasn’t got a sister.

1) We have got a brother.
2) She has got a cat.
3) I have got a twin.

Ответ:
1) We haven’t got a brother.
2) She hasn’t got a cat.
3) I haven’t got a twin.
Оцените статью
Na5.club
Добавить комментарий

Adblock
detector